Mėmelio Taupomoji Kasa

Kreditas jaunai šeimai su valstybės finansine paskata

Nuo 2018 m. rugsėjo 1 d. įsigaliojo Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymas, pagal kurį Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija sudaro sąlygas gauti subsidiją, skirtą pirmojo šeimos būsto kredito daliai apmokėti arba pradiniam įnašui padengti.

Pagal įstatymą finansinė paskata pirmajam būstui įsigyti gali būti suteikta jaunoms šeimoms, kurioje kiekvienas iš sutuoktinių yra ne vyresnis kaip 35 metų, taip pat šeimoms, kuriose motina arba tėvas vieni augina vieną ar daugiau vaikų (įvaikių) ir yra ne vyresni kaip 35 metų. Priklausomai nuo šeimos sudėties, subsidijos dydis siekia nuo 15 iki 30 proc. įsigyjamo turto vertės, maksimali kredito suma, nuo kurio skaičiuojama subsidija – 87 000 eur. Svarbu tai, kad subsidijuojamas būstas tose teritorijose, kur kvadratinio metro normatyvinė vertė yra bent 65 proc. mažesnė už nustatytą didžiausią normatyvinę kvadratinio metro vertę visoje Lietuvoje. Asmuo, norintis gauti valstybės iš dalies kompensuojamą būsto kreditą, turi kreiptis į savivaldybės, kurios teritorijoje ketina įsigyti pirmąjį būstą, administraciją ir pateikti prašymą bei jame nurodytus dokumentus. Savivaldybės administracija, išnagrinėjusi prašymą, suformuoja nustatytos formos pažymą, su kuria asmuo gali kreiptis į sutartį su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija turinčią kredito įstaigą dėl kredito sutarties sudarymo.

LCKU (Lietuvos centrinė kredito unija) yra didžiausia kooperatinės bankininkystės organizacija Baltijos šalyse, ilgiausiai veikianti centrinė kredito unija Lietuvoje. 25-ios Lietuvos centrinei kredito unijai priklausančios kredito unijos yra pasirašiusios sutartis su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dėl kreditų su valstybės finansine paskata teikimo (žr. sąrašą žemiau), todėl regione būstą planuojantis įsigyti asmuo, galės patogiai ir arčiau savo namų susitvarkyti visus reikalingus dokumentus kreditui gauti.

Daugiau informacijos apie finansinę paskatą galite rasti šioje nuorodoje.

Lietuvos centrinei kredito unijai priklausančios kredito unijos savo klientams teikia visas būtiniausias paslaugas – gali pasiūlyti patrauklias skolinimosi sąlygas, konkurencingas indėlių palūkanų normas, atsidaryti sąskaitą, sumokėti įmokas už komunalines paslaugas. Klientai taip pat gali naudotis internetine bankininkyste „i-Unija“ bei mokėjimo kortelėmis „MasterCard“ ir „Maestro“, kuriomis vienodai palankiomis sąlygomis galima išgryninti lėšas bet kuriame Lietuvos ar Europos ekonominei erdvei priklausančios šalies bankomate.

Pildykite paraišką būstui internetu ir sužinokite finansavimo galimybes:

10000
30

Pasirinkite pageidaujamą kredito sumą, laikotarpį, paspauskite „PILDYTI“, ir gaukite asmeninį kredito pasiūlymą. Kredito įmoka gali skirtis priklausomai nuo individualių kliento finansinių parametrų. Taikoma metinė palūkanų norma – 4,5 procentai.

Mėn. įmokaEur