Parolimpietis iš Klaipėdos sulaukė kredito unijos „Mėmelio Taupomoji Kasa“ pagalbos.

Nuo pirmo rugpjūčio penktadienio Brazilijos sostinėje Rio de Žaneire kunkuliuoja besivaržančių dėl olimpinių medalių sportininkų ir jų sirgalių aistros. Į olimpines žaidynes išvyko 67 atletai iš Lietuvos, kurie bandys įrodyti savo pranašumą prieš kitus pasaulio sportininkus. Tačiau tai ne visi sportininkai, kurie dalyvaus Rio sportiniuose renginiuose. Iš karto po olimpiados, Rio de Žaneire vyks parolimpinis turnyras, kuriame varžysis įvairias negalias turintys sportininkai.

Klaipėda gali didžiuotis, nes vienas iš jų, Augustas Navickas, vyks savo jėgų išbandyti į Rio.

2012 metų rudenį Augustas patyrė sunkią stuburo traumą, nuo to laiko nevaldo kojų, juda neįgaliojo vežimėliu. Užklupus dideliam gyvenimo sunkumui, vaikinas nepalūžo – pradėjo aktyviai sportuoti, susidomėjo irklavimu. 2014 metais Augustas dalyvavo pirmuose „Vilties yriuose“, kuriuos inicijavo Pranciškonų vienuolis Benediktas Jurčys ir Klaipėdos irklavimo centras. Nuo tada Augustas – pirmasis neįgalus irkluotojas Lietuvoje. Jau po metų, Augustas dalyvavo Pasaulio irklavimo čempionate ir iškovojo 15 vietą, 2016 metų sausio mėnesį dalyvavo Europos uždarų patalpų irklavimo čempionate ir laimėjo bronzą. Sausio mėnesį Augustas išvyko į Graikiją ir ten intensyviai treniravosi tris mėnesius. Tikslas buvo iškovoti kelialapį į Rio parolimpines žaidynes, tačiau atrankoje liko 7 ir kelialapio neiškovojo. Visgi tarptautinio parolimpinio komiteto sprendimu sportininkui buvo įteiktas vardinis kvietimas į Rio. Tai didžiulis Augusto pastangų ir ryžto įvertinimas, skatinantis siekti dar geresnių rezultatų.

Kvietimas į Rio kartu su džiugesiu atnešė ir finansinį klausimą – pasiruošimas ir kelionė, sportinė apranga, avalynė, inventorius kainuoja nemažą sumą. Į prašymą vaikiną paremti finansiškai atsiliepė jau anksčiau nedidelėmis sumomis padėjusi kredito unija „Mėmelio Taupomoji Kasa“, kuri pasirengimui suteikė net 3000 eurų paramą. „Kredito unijų judėjimas ir idėja remiasi savitarpio pagalba ir mes mielai sutikome padėti Augustui, garsinančiam ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos vardą pasaulyje. Esame didžiausia ir seniausiai įkurta kredito unija Lietuvoje, todėl mūsų tikslas ne tik finansinis pelnas, bet ir visuomeninis indėlis į Klaipėdos, bei jos gyventojų gyvenimą“, – įteikdamas simbolinį čekį kalbėjo „Mėmelio Taupomosios Kasos“ administracijos vadovas Henrikas Čepas.

Parolimpinėse žaidynėse tikslas – pasirodyti kuo geriau ir patekti į aštuntuką. Žaidynės atidaromos rugsėjo 7 dieną. Palinkėkime visi kartu Augustui sėkmingų startų!