Mėmelio Taupomoji Kasa

2017 m. balandžio 14-17 d. nebus vykdomi tarpbankiniai pavedimai.

Kredito unijos „Mėmelio Taupomoji Kasa” narių dėmesiui,

Po prisijungimo prie SEPA dalis mūsų šalyje veikiančių bankų tarpbankinius mokėjimus vykdo per Europos bankų asociacijos valdomą tarpuskaitos sistemą. Būtent Didysis penktadienis daugelyje Europos šalių yra nedarbo diena, dėl to Europos bankų asociacijos sistema neveiks.

Dėl šios priežasties atkreipiamas klientų dėmesys, kad š. m. balandžio 14-ąją nevyks tarpbankiniai pinigų pervedimai. Tai reiškia, jog norint pinigus pervesti iš vienos kredito įstaigos į kitos kredito įstaigos sąskaitą tą pačią darbo dieną, dar iki šventinio savaitgalio, mokėjimą reikės atlikti ne vėliau nei balandžio 13 d. 16:00 val. Kitu atveju, pinigai bus įskaityti tik artimiausią darbo dieną – po Velykų, balandžio 18 d. (antradienį). Tai galioja ir nustatytiems periodiniams mokėjimams.

Svarbu žinoti, kad šis pokytis galioja tik tuo atveju, jei pinigų pervedimai vyksta tarp skirtingų bankų ir LCKU kredito unijų sąskaitų. Tuo tarpu, jeigu pinigų gavėjo ir siuntėjo sąskaitos yra tame pačiame banke ar kredito unijoje, pervedimas bus atliktas tą pačią dieną (taip pat ir Didįjį penktadienį).