Nuo balandžio 1 d. unijų nariams keisis slaptažodžių kodų kortelių naudojimas

Primename, įsigaliojus Lietuvos banko patvirtintiems Minimaliems saugumo reikalavimams keliamiems internetu atliekamiems mokėjimams, jau nuo šio penktadienio (balandžio 1 d.) slaptažodžių kortelėmis bus galima tvirtinti ne didesnes nei 30 Eur  operacijas (bendra dienos operacijų suma – ne daugiau kaip 200 Eur) internetinėje bankininkystėje. Didesni nei 30 Eur mokėjimai nuo 2016 m balandžio 1 d. galės būti patvirtinti tik mobiliuoju elektroniniu parašu (išskyrus mokėjimus tarp savo sąskaitų bei mokėjimus gavėjams, esantiems Patikimų gavėjų sąraše).

Kredito unijų narių patogumui, įtraukus norimus mokėjimų gavėjus į  „Patikimų gavėjų sąrašą“, šiems gavėjams mokėjimus ir toliau bus galima patvirtinti slaptažodžių kortele. Į Patikimų gavėjų sąrašą gavėjus galite įtraukti  internetinėje bankininkystėje patvirtinus mobiliuoju e. parašu arba atvykę į kredito uniją. Daugiau informacijos apie „Patikimų gavėjų sąrašą“ galite rasti  čia.

Norintiems įsigyti mobilųjį e. parašą būtina nuvykti į pasirinkto mobiliojo ryšio operatoriaus saloną („Omnitel“, „Bitės“, „Teledema“ arba „Tele2“), kur vietoje Jūsų turimos operatoriaus SIM kortelės Jums bus išduota nauja SIM kortelė su mobiliojo e. parašo sertifikatu. Su savimi būtina turėti asmens tapatybės dokumentą. Daugiau informacijos apie mobilųjį e. parašą rasite čia.